Jesienne warsztaty florystyczne.
Jesień już na dobre zadomowiła się w przyrodzie, a więc czas na warsztaty, podczas których możemy się cieszyć jej darami. W tym roku uczniowie biorący udział w zajęciach dekorowali wiklinowe koszyki ozdobnymi dyniami o zachwycających formach, kształtach i barwach. Niektóre z nich przypominały piękne łabędzie, inne grzybki, a jeszcze inne ślimaki. Owoce jarzębiny dodały ciepłej, pomarańczowej barwy całej kompozycji, a papryczki chili nadały jej ostrości swoim czerwonym kolorem. Czerwono-fioletowy odcień cebuli pięknie komponował się z barwą innych owoców. Orzechy włoskie łagodziły całą kompozycję swoją delikatną, jasnobrązową barwą, a biel czosnku rozjaśniała ją. Kwiatostany hortensji bukietowej nadały dekoracyjności całej kompozycji, a owoce dzikiej róży dodatkowo ją upiększyły i dodały lekkości.
Większość owoców zawartych w „koszu obfitości” nadaje się do jedzenia przez człowieka. Są zdrowe i posiadają duże ilości witaminy C. Pięknie ułożone w koszyczkach mogą stanowić dekorację stołu zarówno w domu, na tarasie czy w ogrodzie.
W warsztatach udział brali uczniowie klas VI a,b,c przy pomocy p. Małgorzaty Ulanowskiej-Dylik.