PODSUMOWANIE DNIA ŚW. PATRYKA 2021
W ostatni dzień marca chcemy podsumować tegoroczny (Ty)Dzień św. Patryka w naszej szkole. Świętowaliśmy od 15-22 marca i choć świętowanie to w obecnych czasach za dużo powiedziane, to jednak w klasach 4-8 udało się z powodzeniem przeprowadzić dwa konkursy związane z Narodowym Świętem Irlandii.
Poniżej prezentujemy wyniki dwóch konkursów, tj. na najpiękniejsze zdjęcie potrawy w barwach flagi irlandzkiej i wiedzy o Irlandii.
Miło nam poinformować, że laureatami konkursu wiedzy o Irlandii w klasach 4-5 zostali:
Nina Cholewińska z klasy 5a, która zdobyła I miejsce,
Piotr Gburek z klasy 5a - II miejsce,
Amelia Ollesz z klasy 4a - III miejsce.
Postanowiliśmy przyznać również wyróżnienie, które otrzyma Krystian Ziółkowski z klasy 4b.
Laureatami konkursu wiedzy o Irlandii w klasach 6-8 zostali:
Lena Bartkowiak z klasy 6a, która zdobyła I miejsce,
Weronika Cholewińska z klasy 8a - II miejsce,
Anna Błażejewska z klasy 6a - III miejsce,
Aleksandra Nawrocka z klasy 8c – III miejsce,
Michał Kocikowski z klasy 8a – III miejsce.
Postanowiliśmy przyznać również wyróżnienia, które otrzymują:
Julia Bartkowiak z klasy 7a,
Natalia Zbytniewska z klasy 8a.
Z przyjemnością informujemy, że laureatami konkursu na najpiękniejsze zdjęcie potrawy w barwach flagi irlandzkiej zostali:
Filip Marcinkowski z klasy 6c, który otrzymał I miejsce,
Inez Szabelska z klasy 6a, która wywalczyła II miejsce,
Dagmara i Oliwia Ważny z klasy 5a i 6c, które zdobyły III miejsce.
W tym konkursie przyznaliśmy także wyróżnienia, które otrzymują:
Alicja Kaźmierkowska z klasy 8c,
Anastazja Michalska z klasy 7b,
Oskar Popiołek z klasy 7b.
Wszyscy uczestnicy tegorocznego Dnia św. Patryka, gdy to będzie tylko możliwe, otrzymają dyplomy, drobne upominki i uścisk dłoni Pana Dyrektora.
Zachęcamy do obejrzenia prezentacji z potrawami w kolorach flagi Irlandii, która znajduje się w załączniku poniżej.
LAUREATOM GRATULUJEMY!
BARDZO DZIĘKUJEMY UCZESTNIKOM ZA ZAANGAŻOWANIE
I ŻYCZYMY DALSZYCH SUKCESÓW.
Alicja Essuman-Mensah,
Gracjan Czapiewski.
Pliki do pobrania: